E-kirja kulkee kevyesti mukana

Hyvään kirjaan voi uppoutua nyt helposti niin bussia odottaessa kuin sohvanpohjallakin.  Lomallekin ne kulkevat vaivatta mukana, kun ne voi ladata mobiililaitteille digitaalisessa muodossa. Painavat kirjakassit voi jättää huoletta kotiin lepäämään. 

Kirjahylly mahtuu nyt kännykkään

E-kirja on tiedosto, joka sisältää kirjan alkuperäisen sisällön digitaalisessa muodossa. Lukukokemukseen ei tarvita muuta kuin päälaite, joka voi olla tietokone, tabletti, älypuhelin tai E-kirjoille suunniteltu lukulaite. Lukulaitteiden hinnat pyörivät tällä hetkellä noin 100–300 eurossa. Tablet-tietokoneiden hinnat puolestaan vaihtelevat merkistä ja ominaisuuksista riippuen 300–800 euron välillä. Laitetta voi pitää ihanasti tilaa säästävänä kirjahyllynä, jossa vuosien saatossa kertyneet kirja-aarteet säilyvät pölyttöminä.

E-kirjojen kirjo nykyisin valtava. Mieleistäsi lukemista löydät lukuisista E-kirjakaupoista, joiden tarjonta on laaja aina klassikoista dekkareihin ja lastenkirjoihin.  Kirjojen hinnat vaihtelevat runsaasti, ja kirjatiedostoja netistä tilatessa kannattaa olla tarkkana, minkä kielistä materiaalia on hankkimassa.   E-kirja on kokonaisuudessaan erittäin helppo ja ympäristöystävällinen tapa nauttia kirjallisuudesta.

Lainaa sähköisestä kirjastosta

Suomen useat kirjastot ovat mukana yhteisessä ekirjasto-palvelussa (www.ekirjasto.kirjastot.fi). Osan palvelun kirjoista voi lukea vapaasti, ja osan voi lainata oman kirjastokortin tunnuksilla. Eri palveluilla on eri käyttöliittymiä, ja usein kirjan latauksen lisäksi on ladattava ohjelma, jolla kirjaa voi lukea.

Jos oman kotipaikkasi kirjastolla ei ole sähköistä kirjastopalvelua, voit rekisteröityä jonkun toisen paikkakunnan kirjaston käyttäjäksi ja sitä kautta päästä käsiksi sähköisen kirjaston teoksiin. Kirjastot päivittävät valikoimiaan koko ajan, mutta kattavimmat ja ajankohtaisimmat valikoimat löytyvät vielä kaupallisten toimijoiden puolelta.

Lue lisää aiheesta:                                             http://www.sahkoinenkirja.fi/

Tilaa suomenkielisiä E-kirjoja täältä:                  http://www.elisa.fi/kirja

                                                                          http://www.adlibris.com/fi/ebookdefault.aspx

                                                                           http://www.elibris.fi/

                                                                           http://www.ellibs.fi/

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin