Grillaa ja savusta helposti ja huolettomasti

Ulkona kokkaaminen on kesällä mukavaa. Käryt eivät tule keittiöön ja ruoanlaitosta aiheutuva lämpö haihtuu taivaan tuuliin kotia kuumentamatta. Ja mikä olisi mukavampaa, kun syödä raittiissa ulkoilmassa kauniina kesäpäivänä.

Sähköllä toimiva grilli ja savustin ovat helppoja ja turvallisia käyttää. kunhan pystytät laitteet paloturvallisella alustalle ja muistat varoa laitteiden kuumia kylkiä.

Sähkösavustin on jo yksinään pieni kesäkeittiö. Jos käytät savustinta ilman savustuslastuja, se ei sähköuunista paljoakaan poikkea. Energiankäyttö on uuniin verrattuna maltillista. Kun sähköuunin teho on noin 2 kW, sähkösavustimella se on 1,1–1,2 kW. Ruokien kypsymisajoissa ei ole suurta eroa. Sähkögrillistä ei lopu kaasu eivätkä hiilet. Jos sähkövastus on pinnoitettu teflonilla tai muulla pinnoitteella, puhtaanapito on helppoa. Grilli on myös nopeasti paistokunnossa ja lämpö tasaista.

Savustusvinkkejä

  • Käytä eri puulajeja. Leppä sopii kaikkeen savustukseen. Omenapuulla teet herkullisen säväyksen kanaan, sianliharuokiin ja kasviksiin. Riistaan sopii tammi ja vaahtera.
  • Savulohi on perinteinen kesäruokien kuningas, mutta savustimella voit tehdä paljon muutakin.  Savustettu broileri on kevyttä ja herkullista kesäruokaa ja paisti onnistuu hyvin myös savustamalla, puhumattakaan kasviksista.
  • Kevyemmän savun maun saat, kun paistat ruokaa ensin vähän aikaa ilman savustuslastuja. 
  • Valvo aina savustumista. Pistorasiaan kiinnitetty ajastin helpottaa tarkkailua.

Vinkki grillaajalle

Jos haluat sähkögrillaukseen enemmän savun makua käytä lisäsavua. Kääri savustuslastuja alumiinifolioon, pistele folioon reikiä ja laita paketti grilliin kuumaan paikkaan. Tarvittaessa voit liottaa osan grillin lastuista etukäteen vedessä, silloin savunmuodostus on tasaisempi.

www.ruoka.fi

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin