Kodinohjaustekniikan avulla koti toimii aikataulusi mukaan

Kodinohjausjärjestelmän avulla energiansäästö helpottuu, kun asiat hoituvat automaattisesti. Keskitettyjen kodinohjausratkaisujen avulla energiatehokas asuminen on turvallista ja mukavaa, sillä ne saavat kodin eri järjestelmät toimimaan tehokkaasti yhteen. Järjestelmien ohjaus perustuu yleensä selkeisiin oletustilanteisiin, kuten kotona, poissa ja poissa pitkään.

Ohjaus omien aikataulujen mukaan

Oletustilanteet määritellään perheen tarpeiden ja aikataulujen mukaisesti. Kotona/poissa-tilanneohjauksella esimerkiksi sähkölämmitys, valaistus ja ilmanvaihto toimivat aina halutulla tavalla. Energiaa säästyy, kun lämmitys- ja ilmastointilaitteet on kytketty aina asumistilanteen mukaiselle tasolle ja muun muassa lämpötilan pudotuksia voidaan tehdä automaattisesti.

Käyttöpaneelilla ja etäkäytöllä saadaan tietoa asunnossa vallitsevasta tilanteesta, hälytyksistä ja voidaan tarvittaessa muuttaa oletustilanteita. Tieto kodin reaaliaikaisesta kokonaiskulutuksesta ja kulutushistoriasta auttaa säätämään energiakäyttöä ja käyttäytymistä.

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin