Kokeilussa sähköinen ikkunanpesin

Kevätaurinko paljastaa armotta likaiset ikkunat ja pesupuuhaan on joskus tartuttava muunakin vuodenaikana.  Toisiko tekniikka helpotusta tähän, joskus ikävältä tuntuvaan tehtävään?

Kokeilimme Kärcherin ikkunanpesusettiä, joka koostuu pesuainepullon ja pesimen yhdistelmästä sekä akkutoimisesta imurista, jolla pesuliuos imetään lasipinnalta pois. Paketin hinta on reilut 80 euroa. 

Helppo käyttää

Paras ominaisuus pesusetissä on käytön helppous. Kaikki tarvittava kulkee vaivatta mukana vaikka tikkaille.

Pesuaine sumutetaan lasille ja sen jälkeen pintaa hangataan pesuainepulloon yhdistetyllä pesimellä, jossa on irrotettava mikrokuituliina. Liina on hieman leveämpi, joten se suojaa pesimen reunat eikä jätä valkoisiinkaan ikkunapuitteisiin jälkiä.

Imevä kuivainlaite toimii niin kuin pitääkin. Vaikka imuteho ei tunnu kovin suurelta, se riittää imemään lasilla olevan pesuveden. Suulakkeen sivuun ei jää raitoja. Likavesisäiliöön kertynyt vesi muistuttaa kokakolaa. Ihme juttu, edellisestä pesusta ei ollut vielä kovin kauan. Ilmeisesti lika lähtee.

Huomioitavaa 

Akun lataus tarvitsee yllättävän pitkän ajan, kolme tuntia. Yksi lataus riittää ohjekirjan mukaan 25–30 ikkunaneliön pesuun. Kokeilussa akku riitti hyvin n. 25 m²:n pesuun vaikka uloimpien lasien koristeristikot vaativat ainakin kaksi kertaa pidemmän ajan kuin samankokoinen yhtenäinen lasipinta. Ihan pieniin ruutuihin imurin 28 cm leveä suulake ei sovi lainkaan.

Vanhassa talossamme on paksut seinät ja ikkunat ovat syvennyksissä. Imuri on noin 35 cm korkea joten ikkunapenkki tuli vastaan ennen kuin suulake oli ikkunan alareunassa. Lopputuloksesta saimme kuitenkin ihan hyvän vetämällä viimeiseksi ikkunan alareunasta imurilla kerran vaakasuunnassa. Silloinkaan lasiin ei jäänyt havaittavia raitoja.

Lisää vinkkejä ikkunanpesuun

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin