Mikrolla teet helposti hyvää ja terveellistä

Mikroaaltouuni on hyvä apulainen terveellistä ruokavaliota noudattavalle. Kypsennys on nopeaa, säilyttää vitamiinit eikä tarvitse rasvaa, joten bikinidieettikin onnistuu helpommin. Laihduttajalle ja terveellistä ruokaa arvostavalle mikro onkin erinomainen laite. Lisäksi mikro vie lieden tai uunin käyttöön verrattuna paljon vähemmän energiaa, joten laihtumista tapahtuu myös energialaskussa.  

Kalaruokien kypsentämiseen mikro sopii mainiosti. Kalafilee maustetaan suolalla, sitruunapippurilla ja tillillä. Kala kypsyy nopeasti eikä siihen, kuten muihinkaan ruokiin, tarvitse mikrossa kypsennettäessä lisätä rasvaa.

Kasviksia tai perunoita 

Mikrossa kannattaa kypsentää talvisaikaan maukkaita juureksia. Ne paloitellaan samankokoisiksi lohkoiksi. Myös erilaisista muista kasviksista tulee mikrossa kevyttä ja hyvää ruokaa. Niihin ei tarvitse lisätä vettä, joten vitamiinit säilyvät kasviksissa hyvin.

Pestyt, kiinteät pistellään haarukalla ja kypsennetään täydellä teholla teholla nelisen minuuttia. Aina kannattaa välillä kokeilla kypsyysastetta ja lisätä minuutteja tarpeen mukaan.  Perunamuussikin syntyy mikrossa. Perunat kuoritaan, paloitellaan ja kypsennetään. Maito kuumennetaan nopeasti mikrossa ja lohkot ja maito surautetaan sähkövatkaimella muussiksi.Kypsennysajat riippuvat mikron tehoista, ja jokaisen kannattaa kokeilla, millaisia aikoja omassa mikroaaltouunissa tarvitaan erilaisiin kypsytyksiin.

Muista muovikupu!

Muovinen kupu on hyvä aina laittaa astian päälle. Muuten voi roiskua ja siitä seuraa ylimääräistä siivoushommaa. Esimerkiksi maksalaatikkoa lämmitettäessä rusinat voivat poksahdella mikron kattoon, ja broilerillakin on joskus tapana järjestää räiskeitä.

Ruoka valmistuu vähemmällä energialla

Mikroaaltouuni kypsentää ruuan paljon sähköuunia nopeammin. Mikro kuluttaa sähköä kymmenessä minuutissa 0,2 kWh eli kustannus on noin 3 senttiä tuon pituisella käyttöajalla. Sähköuuni vie sähköä 1,8 kWh tunnissa eli kustannus on 27 senttiä tunnin käyttöajalla. Mikron kanssa kypsennys vie siis keskimäärin vain 10 % sähköuunin tarvitsemasta energiasta. Kypsennysajat vaihtelevat laitteen tehon mukaan. 

Laskennassa on käytetty sähkön keskiarvohintana 15 snt/kWh (sisältää sähköenergian, siirtomaksun ja verot).

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin