Pudota lämpötilaa poissaolon ajaksi

Lämpötilan pudotuksen ohjaus kotoa poissa ollessa tai vähän käytetyissä tiloissa on helppo ja halpa tapa säästää sekä energiaa että kustannuksia lämmityskaudella. Mitä vähemmän varaavuutta lämmitysjärjestelmässä on, sitä suuremmat säästöt tilapäiselläkin lämpötilan pudotuksella voidaan saavuttaa.

Seinälämmittimet ja kattolämmitykset samoin kuin välittömästi lattian pintamateriaalin alle asennetut lattialämmitykset soveltuvat parhaiten edellä mainitussa paremmuusjärjestyksessä lämpötilan pudotukseen.

Selkeää säästöä jo viikonlopun ajalta

Vanhoissa massiiviseen betoniin upotetuissa lattialämmityksissä lämpötilan pudotuksella saavutetaan selkeää säästöä, jos pudotusjakson pituus kestää vähintään viikonlopun. Lämpötilan pudotuksilla voidaan estää tehokkaasti myös ylilämmittäminen esimerkiksi takan käytön yhteydessä ja varmistaa ilmalämpöpumpun tuoma hyöty mahdollisimman hyvin.

Maksimaalinen hyöty lämpötilan pudotuksesta saadaan, jos se voidaan tehdä huonekohtaisesti. Saavutettava säästö on tapauskohtainen. Satunnaisessa käytössä olevan huoneen neljän asteen lämpötilan pudotus voi pienentää jopa 20 prosenttia tilan lämmityskustannuksia asumismukavuudesta tinkimättä.

Ohjaustekniikka auttaa

Hyvillä uusilla lämmittimillä lämpötilaa voidaan ohjata keskitetysti. Yksinkertaisimmillaan tämä tarkoittaa sitä, että lämpötila pudotetaan poissaolon ajaksi käyttökytkimestä. Toiminto saadaan aikaiseksi asennuksen yhteydessä normaalin sähkönsyötön lisäksi vedetyllä sähköjohdolla ja käyttökytkimellä. Hienoimmat lämpötilaohjaukset voidaan toteuttaa ohjelmoitavalla, etäyhteyden kautta langattomasti hallittavalla ohjauksella. Tämä onnistuu lisäämällä lämmittimiin komponentit, joiden avulla muodostetaan yhteys ohjaavan keskusyksikön ja lämmittimien välille.

Lisää tietoa saat tästä. 

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin