Puhdas kodinkone kestää pidempään - aika puhdistaa uuni?

Eu alkaa tulevaisuudessa vaatia valmistajilta parempia ja kestävämpiä kodinkoneita. Energiankulutuksen lisäksi tulevaisuudessa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka kauan tuotteen pitää kestää käytössä ja miten helppoa sitä on korjata ja yleisesti tuotteen ekologisuuteen.  Vaatimukset täyttävät kodinkoneet tulevasta kauppoihin vasta 2020-luvulla. Sitä odotellessa yritetään pärjäillä nykyisten kodinkoneiden kanssa.

Yksi tapa vaikuttaa nykyisten kodinkoneiden kestävyyteen on niiden huoltaminen. Puhdas kodinkone kestää pitempään. Tässä ohjeita uunin puhdistamiseen. Puhtaassa uunissa paistuvat ruuatkin herkullisemmiksi ja vähemmällä energialla.

Uunin puhdistusohjeet

  • Pyyhi uunin pohja ja seinät kostealla sienipyyhkeellä tai mikrokuituliinalla. Mieto käsiastianpesuliuos irrottaa rasvalian.
  • Kokeile mäntysuopaliuosta. Levitä mäntysuopaliuosta tahrojen pinnalle. Kuumenna uuni +50 asteeseen. Kun uuni on hetken jäähtynyt, harjaa pehmeällä harjalla ja pyyhi veteen kostutetulla liinalla.
  • Kokeile ruokasoodasta (2 rkl), suolasta (2 rkl) ja kuumasta vedestä (noin 2 rkl) tehtyä tahnaa. 
  • Joskus tarvitaan uuninpuhdistusainetta ja liotusta. Pinnat vaativat huuhtelemista pesun jälkeen. Uuninpuhdistusaineet ovat vahvasti emäksisiä (pH yli 11), joten noudata ehdottomasti käyttöohjeita. Käytä suojakäsineitä. Suojaa lattia esimerkiksi sanomalehdellä, ettei uuninpuhdistusaine syövytä lattiamateriaalia

Lähde: Martat

Lisätietoa: www.martat.fi/kodinhoito/kodinkoneet/

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin