Robotti on hyvä siivouskaveri

Monet kissojen ja koirien omistajat huomaavat lattialle ilmestyvät karvatuput ja seinien vierille kerääntyvät irtokarvat. Olisiko itsekseen kulkeva robotti-imuri oikotie pöly- ja karvaongelmien ratkaisuun? Kokeilimme Samsungin Novibot –imuria.

Näin se toimii

Käynnistettäessä laite lähtee liikkeelle ja etenee niin kauan kunnes kohtaa esteen. Jos vastassa on seinä, niin imuri siirtyy leveytensä verran sivusuunnassa ja palaa imuroiden viereistä kaistaa takaisinpäin. Näin työ jatkuu kunnes akun varaustaso vähenee ja imuri palaa latausasemalle kytkeytyen automaattisesti latausvirran syöttöön. Akun lataaminen kestää n. tunnin, jonka jälkeen robotti on taas valmis jatkamaan töitään.

Kokemuksia käytöstä

•    Maton reunan yli kiipeäminen ja matalat kynnykset eivät tuottaneet ongelmia. Pahin paikka oli keittiön pöydän alusta, jossa tuolien ja pöydän jalkojen viidakko oli imurin suunnistustekniikalle liikaa.

•    Isoissa tiloissa laite ei löydä takaisin latausasemaan. Huone kerrallaan imuroitaessa robotti palasi latausasemaan kuten pitikin. Laitteen mukana tulleilla linkkiasemilla voi toiminta-aluetta rajata.

•    Pienestä koostaan ja normaali-imuriin verrattuna vaatimattomasta imutehostaan huolimatta Novibot tekee puhdasta jälkeä. Seinien vierille ei juurikaan jää roskia ja valtaosa kulkureitillä olevista murusista häviää imurin säiliöön.

•    Kulkiessaan imuri hurisee sen verran, että nukkuminen tai television katselu voi häiriintyä, mutta mikään melusaasteen tuottaja robotti ei ole. Koneen voi laittaa päälle vaikka töihin lähtiessään.

Loppupäätelmä  

Robotti-imurin hankinnan jälkeen vanhaa imuria ei kannata vielä myydä. Matalat huonekalujen alustat ja sohvat sekä kodin pienemmät sokkelot ovat edelleen perinteisen tekniikan varassa. Robotin päivittäin tekemä imurointi yhdistettynä perinteiseen viikkosiivoukseen pitäisi varmasti lattiat puhtaina myös kodeissa, joissa on lemmikkejä.

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin