Sähköavusteinen polkupyörä antaa lisävauhtia liikkumiseen

Ilmojen lämmettyä saattaa tehdä mieli jättää auto kotipihaan ja taittaa matkat kauniista luonnosta ja lämpimistä keleistä nauttien. Työpaikalle ei kuitenkaan huvita ilmestyä hikisenä, eikä kuntosalilla käynnin jälkeen välttämättä jaksa pyöräillä normaalilla vaihdepyörällä kotiin. Ratkaisu näihin ongelmiin on  yksinkertainen – sähköavusteinen pyörä, joka sopii kaikille liikkujille.

Sähköavusteiset polkupyörät ovat enintään 250-wattisia pienillä sähkömoottoreilla varustettuja pyöriä, jotka muistuttavat  tavallista polkupyörää. Suurin ero on, että sähköavusteisen pyörän polkeminen on huomattavasti kevyempää, mikä tekee siitä hyvän kumppanin pitkiinkin työmatkoihin ja liikuntamuodon myös liikuntarajoitteisille ja kaikille, jotka haluavat pyöräilyn olevan entistä kevyempää tai nopeampaa. Mikä tärkeintä, on sähköavusteisella pyörällä polkeminen erittäin ympäristöystävällistä ja käyttäjän hiilijalanjälki vähentyy merkittävästi siinä missä kunto polkiessa kasvaa.

Sähköavusteisen polkupyörän ajamiseen ei tarvita erillistä lupaa, eikä kulkuvälinettä tarvitse rekisteröidä. Myös omasta vanhasta pyörästä on mahdollista muuntaa sähköavusteinen erilaisilla myynnissä olevilla sähköistyssarjoilla. Hinnat pyörivät näillä menopeleillä 1200-6000€ välissä, mutta kukapa ei haluaisi sanoa hyvästejä polttoainekustannuksille saati parkkipaikkojen etsinnälle.

Lue lisää aiheesta:   https://www.greencycle.fi/category/12/sahkoavusteiset-tieliikenteeseen              

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin