Tee itse tunnelmaa pihalle jäälyhdyllä

Tee tänä talvena  jäälyhty pihan, kuistin tai parvekkeen koristeeksi. Lyhdyn saat helposti jäädyttämällä vettä pakastimessa vaikka vanhoissa maitopurkeissa. Koristukseksi voit lisätä mukaan vaikkapa marjoja, käpyjä tai kauniita oksia. Vähän enemmän vaivaa vaatii oheisen Vitrillin tekeminen. Mutta tulos on sen arvoinen. 

Vitrilli -jääteos komistaa pihapiiriä kauan ja kerää katseita

Jäädytä renkaat (3 kpl)

  • Laske halkaisijaltaan noin 50 cm kokoisen vesisoikon pohjalle 7-10 cm vettä. Jotta renkaan keskelle jää reikä kynttilää varten, aseta kahta rengasta jäädyttäessäsi soikon keskellä tyhjä ja ehjä säilyke- tai viilipurkki, jonka sisällä on kivi pitämässä purkkia paikallaan. Alimmaiseen renkaaseen ei tarvita reikää.

Jäädytä palkit  

  • Täytä kolme puolentoista litran ja kuusi litran maitopurkkia vedellä. Paina kansi alas, jotta purkit jäätyvät kuutioksi. Jätä purkit pystyasennossa ulos tai pakastimeen jäätymään. Jäätyminen kestää muutaman vuorokauden pakkasesta riippuen.

Kokoa lyhty

  • Aseta kolme puolentoista litran jääpalkkia lappeelleen kolmion muotoon tasaiselle alustalle. Voit pirskottaa palkkien väliin lunta ja vettä, jotta ne jäätyvät kiinni toisiinsa. Jätä pieniä ilmarakoja kynttilää varten. Laske reiätön rengas keskelle palkkien päälle.
  • Aseta renkaan päälle taas kolme litran jääpalkkia, ja niiden päälle reiällinen rengas. Tee vielä yksi samanlainen kerros.

Laita jäälyhdyn sisään lyhtykynttilä. Voit käyttää jäälyhdyssä myös valosarjaa tuomaan tunnelmaa.

Jäälyhdyn suunnitteli Kuopion Muotoiluakatemian tuotemuotoilun opettaja Antti Kares. Hän on edustanut Suomea menestyksekkäästi useissa kansainvälisissä jäänveistokilpailuissa.

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin