TV tuo internetin olohuoneeseesi

Televisio laihtui litteäksi, mutta isompi mullistus on käyttömahdollisuuksien ja sisältötarjonnan räjähtäminen internetin myötä.

Kuumia uutuuksia ovat television välityksellä käytettävät internetpohjaiset palvelut, kuten sosiaalinen media, filmivuokraamot ja musiikkikaupat. Moni laitevalmistaja on ladannut ne vasta huippumalleihinsa – ja nimennyt tv:nsä samantien smartiksi eli fiksuksi. Useat näistä nettipalveluista ovat erikseen maksullisia, mutta tarjoavat uteliaalle loputtoman löytämisen ilon.

Langaton kotiverkko yhdistää koko perheen

Keinoälyä eniten syöneet televisiot kommunikoivat kodin langattomassa verkossa tietokoneen, tablettien ja perheen älypuhelimien kanssa. Kuvat, musiikki ja videot siirtyvät hetkessä laitteesta toiseen. Kännykän tai tabletin voi myös opettaa laitteiston kaukosäätimeksi.

Jotta television kaikkia verkko-ominaisuuksia pääsee käyttämään jouhevasti, pitää nettiselaimen olla nopea. Selain voi olla televisiossa, mutta usein saa paremman käyttömukavuuden, kun kytkee television kotitietokoneeseen. Tämänkin tulee olla tehokas – siis kohtalaisen uusi. Nykimättömän kuvan varmistaa esimerkiksi 24 megan laajakaistayhteys. Paljon surffaava hyötyy myös kunnollisesta näppäimistöstä, vaikkapa langattomasta, koska sen käyttötuntuma on virtuaalikuvakkeita parempi.

Lisätietoa: www.kuluttaja.fi > opas television ostajalle

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin