Vikavirtasuoja antaa lisäturvaa

Uusiin taloihin vikavirtasuojaus tehdään automaattisesti, mutta vanhoissa taloissa se ei ole pakollinen. Vikavirtasuojaus olisi kuitenkin hyvä olla käytössä ainakin ulkopistorasioissa, pesuhuoneen pistorasioissa sekä  autotalleissa ja varastoissa, joissa on betoni-, maa- tai laattalattiat.

Vikavirtasuoja toimii sulakkeen tai johdonsuojakatkaisijan (automaattisulakkeen) rinnalla tuomassa lisäturvaa sähkölaitteen käyttäjälle. Herkkä vikavirtasuojakytkin reagoi sulaketta nopeammin ja katkaisee virran silmänräpäyksessä, jos sähkölaitteessa on vikaa.

Siirrettävät vikavirtasuojat voit asentaa itse

Vikavirtasuojauksen voit toteuttaa helposti itse käyttämällä siirrettäviä vikavirtasuojia, jotka vain työnnetään pistorasiaan. Ne käyvät sekä maadoitettuihin että maadoittamattomiin pistorasioihin. Suojia on markkinoilla erilaisia malleja, toisissa on jatkojohto mukana, toisissa ei.

Sähköasentaja auttaa kiinteissä asennuksissa

Vanhoissa taloissa vikavirtasuojauksen asentaminen suoraan keskukseen ei onnistu, jos sähköasennukset on tehty vanhalla ”nollaussysteemillä” ilman erillistä maadoitusjohdinta. Silloin olisi uusittava myös johdot. Helpoin tapa on vaihtaa vanhat pistorasiat vikavirtasuojallisiin malleihin. Jos käytetään kiinteitä pistorasioita, vaihtaminen on aina sähköasentajan tehtävä. Itse niitä ei saa vaihtaa.

Lisätietoja:

Lue seuraavaksi

Seuraa, säädä ja nauti energiatehokkaasta sähkölämmityksestä

Esilämmitys säästää moottoria ja polttoainetta

Muistathan tämän, kun menet kylmään mökkiin